jueves, 9 de noviembre de 2017

The Chocolate Line bestaat 25 jaar. The Chocolate Line cumple 25 años

The Chocolate Line bestaat 25 jaar

Chocolatier Dominique Persoone en zijn vrouw Fabienne Destaercke openden The Chocolate Line op het Simon Stevinplein in Brugge in 1992. Hun chocolaterie in ouderwetse stijl biedt pralines met traditionele smaken zoals hazelnoot, maar ook met nieuwere smaken zoals bloemkoolbasilicum en zwarte olijven. Door hun kwaliteit en creativiteit werd de winkel in 2004 opgenomen in de Michelingids. Tegenwoordig zijn er slechts drie chocoladewinkels die deze eer toekomt.
In 2010 openden Persoone en Destaercke een tweede winkel in het Paleis op de Meir in Antwerpen.  Dit achttiende eeuwse stadspaleis werd ooit nog bewoond door koning Leopold II (van België), Napoleon Bonaparte en koning Willem I (van Nederland). The Chocolate Line bevindt zich nu in de vroegere slaapkamer,  salon en keuken van Napoleon.
In 2010 waren Persoone en Destaercke  te gast in Costa Rica en ontdekten ze de cacaoboom Trinitario die zij voor hun 64% fondant chocolade gebruiken. 



The Chocolate Line cumple 25 años


El Chocolatier Dominique Persoone y su esposa Fabienne Destaercke inauguraron The Chocolate Line en la plaza Simon Stevin en Brujas en 1992. Su antigua chocolatería ofrece pralinés con sabores tradicionales como la avellana, pero también con nuevos sabores como la coliflor, la albahaca y las aceitunas negras. Debido a su calidad y creatividad, la tienda fue incluida en la Guía Michelin en 2004. Hoy en día, sólo hay tres tiendas de chocolate dignas de este honor.
En 2010, Persoone y Destaercke abrieron una segunda tienda en el Palacio en el Meir en Amberes. Este palacio de la ciudad del siglo XVIII estuvo habitado por el rey Leopoldo II (de Bélgica), Napoleón Bonaparte y el rey Willem I (de los Países Bajos). The Chocolat Line está ahora en el antiguo dormitorio, salón y cocina de Napoleón.

En 2010 Persoone y Destaercke visitaron Costa Rica para descubrir el árbol de cacao Trinitario utilizando un 64% en su chocolate fondant.

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