Sweetwell, een
bedrijf dat zich toelegt op de bereiding van meringues, koekjes en suikervrije
en glutenvrije chocolaatjes, arriveerde vorig jaar in Mexico en verwacht dat
dit land tegen eind 2018 50% van haar wereldwijde verkoop voor zijn rekening
zal nemen. Het is tevens van plan in 2019 een fabriek in Mexico te openen.
Het begon
veertien jaar geleden (2004) in een laboratorium in Gent. Bij haar
doctoraatsstudie ontdekte bio-ingenieur Sophie De Baets dat vezels van maïs en
cichorei bepaalde zoetwaarden hebben, tot 70 à 80 % van suiker. Maar omdat deze
koolhydraten niet verteerbaar zijn, hebben ze niet de negatieve invloed op
gewicht en gezondheid als klassieke suikers. Toen al vermoedde De Baets dat ze
op het spoor zat van een volwaardige suikervervanger. Ze ontwikkelde het
product verder bij Sweetwell, een gelijknamig bedrijf uit Aartselaar, dat het
wat later op de markt bracht.
Voor de zoetheid
zit er ook een kleine dosis van de chemische zoetmaker sucralose in Sweetwell.
Het grote
voordeel van Sweetwell is dat de consument het verschil niet ziet tussen dit
product en een product gemaakt met suiker. Sweetwell-producten bevatten weinig calorieën
maar hebben dezelfde smaak.
In 2011
verhuisde het moederbedrijf naar Costa Rica waar de algemene leiding, onderzoek
en ontwikkeling wordt afgehandeld en waar een pilootfabriek werd gebouwd.
De uitgebreide lijn van
suikervrije en caloriearme producten bevat meer dan 50 smakelijke producten,
sommige uniek in hun soort, zoals heerlijke caloriearme meringues. Sweetwell
biedt consumenten die geïnteresseerd zijn in gezond leven nieuwe mogelijkheden
om tegelijk gezond en rijk te eten.
In België werd
de opvolger van Sweetwell, die nog minder calorieën bevat, op de markt gebracht
onder de naam Zùsto (een samentrekking van de 'Z' van zoet en van 'gusto' =
smaak).
*
Sweetwell, una empresa dedicada a la
elaboración de merengues, galletas y chocolates libres de azúcar y de gluten, llegó
a México el año pasado y espera que este país le aporte el 50% de sus ventas
globales a fines de 2018. Tambien planea abrir una planta en México en 2019.
Comenzó hace catorce años (2004) en
un laboratorio en Gante. En su estudio de doctorado, la bioingeniería
Sophie De Baets descubrió que las fibras de maíz y achicoria tienen ciertos
valores dulces, hasta 70 a 80% de azúcar. Pero debido a que estos
carbohidratos no son digeribles, no tienen el efecto negativo sobre el peso y
la salud como los azúcares clásicos. En ese momento, De Baets sospechaba
que estaba en la pista de un sustituto del azúcar con todas las de la
ley. Desarrolló aún más el producto en Sweetwell, una compañía del mismo
nombre de Aartselaar (Bélgica), que más tarde lo lanzó al mercado.
La dulzura la aporta una pequeña
dosis del edulcorante químico sucralosa en Sweetwell.
La gran ventaja de Sweetwell es que el consumidor no ve la diferencia entre este producto y un producto hecho con azúcar. Los productos de Sweetwell son bajos en calorías pero tienen el mismo sabor.
La gran ventaja de Sweetwell es que el consumidor no ve la diferencia entre este producto y un producto hecho con azúcar. Los productos de Sweetwell son bajos en calorías pero tienen el mismo sabor.
En 2011 la casa matriz se traslada a
Costa Rica desde donde se maneja la administración general, la investigación y
el desarrollo y donde se construyó una fábrica piloto.
La amplia línea de productos sin azúcar
y bajos en calorías cuenta con más de 50 sabrosos productos, algunos únicos en
su tipo, como los deliciosos suspiros cero calorías. Sweetwell ofrece al
consumidor interesado en llevar una vida sana nuevas opciones para comer rico
y saludable a la vez.
En Bélgica, el sucesor de Sweetwell,
que todavía contiene menos calorías, se comercializó bajo el nombre de Zùsto
(una contracción de la 'Z' de “zoet” (= dulce) y del 'gusto'.
Bronnen/Fuentes
:
No hay comentarios.:
Publicar un comentario