Desde finales de mayo de
este año, los amantes de la cocina latinoamericana tienen su lugar en la tienda
“El Almacén” El nombre Almacén en castellano significa almacenamiento y esta
tienda está organizada de tal manera; es
como estar en un almacén. Aquí los clientes pueden encontrar productos
exclusivos y nostálgicos que no encuentran en los supermercados belgas. Claudia
Cuba Chávez, quien dirige la tienda junto con su hermana Fabiana, lleva más de
trece años administrando el restaurante El Sabor Andino en Ankerrui, junto con
su esposo Bart Pottschien. Debido a que los clientes de este restaurante
preguntaban cada vez más dónde podían comprar esos productos latinoamericanos,
surgió la idea de la apertura de Almacén. Con productos tradicionales de México
a Argentina, la tienda ofrece una amplia selección de productos que también se
pueden encontrar en las tiendas de América Latina. Además, una amplia selección
de vinos y licores, así como productos congelados. Los costarricenses
seguramente encontrarán algo de su agrado aquí como por ejemplo: patacones, frijoles
rojos y negros de la marca Ducal, achiote de otros países, queso blanco como el
estilo tico, queso tipo palmito, hojas para tamales y maseca, entre otros. Uno
de los productos más vendidos en la tienda es la Maseca. Aquí se puede comprar
la típica salsa costarricence ”Salsa Lizano”, habitual en las cocinas de los
costarricenses. Vale la pena visitarla, sus dueños tienen un trato muy amable
con sus clientes en español y holandés. El Almacén está ubicado en el centro de
Amberes, en el número 8 de Reyndersstraat, a unos 200 metros de Groenplaats.
Abierto de miércoles al lunes de 11 AM a 6 PM.
www.almacen-store.be
Sinds eind mei van dit jaar kunnen liefhebbers van de
Latijns-Amerikaanse keuken een bezoek brengen aan de zaak Almacén. De naam Almacén is Spaans voor opslagplaats en de zaak is zo ingericht
dat het net is alsof je in een magazijn bent. Hier kunnen klanten terecht voor
exclusieve, nostalgische producten die ze niet in de Belgische supermarkten
vinden. Claudia Cuba Chávez die de winkel uitbaat samen met haar zus Fabiana,
baat ook al meer dan dertien jaar het restaurant El Sabor Andino op de Ankerrui
uit, samen met haar man Bart Pottschien. Omdat de klanten van dit restaurant
meer en meer kwamen vragen waar ze die Latijns-Amerikaanse producten konden
kopen, ontstond het idee voor het openen van Almacén. De winkel biedt met
traditionele producten uit landen van Mexico tot Argentinië een ruime selectie
van producten zoals die ook terug te vinden zijn in de winkels van
Latijns-Amerika. Verder nog een ruime keuze aan wijnen en likeuren evenals diepvriesproducten.
Ook Costa Ricanen
vinden hier zeker hun gading zoals bijvoorbeeld patacones (1), frijoles rojos y
negros (2) van het merk Ducal, achiote (3) van andere landen, queso blanco como
el estilo tico (4), queso tipo palmito (5), hojas para tamales (6) en maseca
(7) o.a. Eén van de producten die het meest wordt verkocht is Maseca. Ook Salsa
Lizano (8), die elke Costa Ricaan in zijn keukenkast heeft staan, kan hier
gekocht worden. Het is zeker de moeite
om deze winkel eens een bezoek te brengen want de eigenaars staan alle klanten
vriendelijk te woord in het Nederlands en het Spaans. De winkel bevindt zich in
het centrum van Antwerpen, in de Reyndersstraat nummer 8 op zo’n kleine 200
meter van de Groenplaats. Open van woensdag t.e.m. maandag van 11 tot 18u.
www.almacen-store.be
|
(1) Patacones of tostones zijn gefrituurde,
platgeslagen stukken groene bakbanaan.
(2) Frijoles rojos y negros Ducal – Rode en zwarte bonen van het merk Ducal
(3) Achiote is een pasta op basis van annatto (een kleurstof uit de
zaden van een orleaanboom), specerijen en tomaten.
(4) Queso blanco como el estilo tico :
witte kaas Costa Ricaanse stijl
(5) Queso tipo palmito : lange reepjes romige kaas opgerold tot een
bal van verschillende grootte
(6) hojas para tamales : bananenbladeren
voor het maken van tamal
(7) Maseca, het bekendste merk van maismeel
(8) Lizano saus is een lichtzoete, pittige bruine saus die wat lijkt op
een worcestershire saus.
|
No hay comentarios.:
Publicar un comentario