Le Monastère cierra
las puertas
Facebook Le Monastère
De Belg Vincent Kempgens arriveerde halverwege
de jaren tachtig in Costa Rica om zijn burgerdienst te vervullen in plaats van
de militaire dienst in zijn thuisland. Hij verbleef in Costa Rica en werkte
verscheidene jaren aan de export van geneeskrachtige kruiden naar Europa. Na
enkele jaren ontdekte hij het verlaten klooster van San Rafael de Escazú dat
hij volledig renoveerde. Dit was allesbehalve eenvoudig en werd nog bemoeilijkt door het feit dat er toen
nog geen telefoon, elektriciteit of water in de buurt was. In 1995 werd het
restaurant met de toepasselijke naam “Le Monastère” (het klooster in het frans)
geopend. Vanop de hoogten van Escazú
bood dit panoramische restaurant (270 graden) een adembenemend uitzicht op San
José en de Centrale Vallei. De keuken was gebaseerd op de traditionele Franse
keuken, maar met verschillende internationale invloeden en ook wat tropisch uit
Costa Rica. De chef-kok van het restaurant was Jean Marie Viriot die een groot
deel van zijn carrière in de Verenigde Staten had doorgebracht. Naast het restaurant en een grillbar waren er
nog verscheidene andere locaties. De “Cofradía de los Catadores” bijvoorbeeld waar
men de mogelijkheid had om kwaliteitswijnen te proeven (meer dan 200 wijnen uit
verschillende landen), vergezeld van vleeswaren, tapas en kazen. Of het “Salón
Cristales” voor diegenen die een bruiloft of evenement wilden organiseren. Door
de situatie ten gevolge van de Covid-19 wordt “Le Monastère” nu definitief
gesloten. Heel jammer. We hadden het graag eens bezocht en van de
gerechten geproefd.
Bronnen/Fuentes :
Sienta el
vino + Salón de cristales en la montaña, Melissa González, La Republica
Costa Rica
2020/2021 Petit Futé
Foto’s/Fotos: © wbpstars.com
No hay comentarios.:
Publicar un comentario